“Dunaiskie Tanţorî” în Odorheiu Secuiesc

Ansamblul “Dunaiskie Tantorî” a participat in perioada 3-5 iunie 2011 la Festivalul Folcloric “Szejke”,editia a 45-a, ce s-a desfasurat la Odorheiu Secuiesc . Acest festival intra in programul Zilelor Municipiului Odorheiu Secuiesc si este o adevarata desfasurare culturala de forta. Invitati la acest eveniment au fost nu mai putin de 23 de ansambluri, venite de prin toata Romania si Ungaria. Printre acestea, mandri reprezentanti ai Comunitatii Rusilor Lipoveni din Romania au fost membrii ansamblului ATRL Ghindaresti “Dunaiskie Tantorî”. Programul lor a cuprins un cantec traditional – “Catiuşa”, si doua dansuri traditionale rusesti, printre care cel mai nou “Calinca” – un dans tineresc, vioi si antrenant.

Atmosfera a fost precum si ziua – frumoasa, senina si – de ce nu? – distractiva. Pe scena in aer liber au urcat ansamblurile de dansuri ale ungurilor, polonezilor, italienilor, grecilor, ucrainienilor,lipovenilor, bulgarilor si rutenilor, programul artistic al tuturor depasind 6 ore. Insa timpul a fost constanta cea mai ignorata la Festival, intreaga atentie fiind concentrata catre minunatele dansuri prezentate.

Ansamblul “Dunaiskie Tanţorî” a oferit publicului tot ce a fost mai bun, iar rasplata nu s-a lasat asteptata. Aplauzele spectatorilor sunt mai de pret decat orice si reprezinta bunul cel mai de pret al artistului.

Acestea fiind spuse, sper ca v-am facut sa va imaginati o parte din atmosfera care a fost la Odorheiu Secuiesc, oras pe care l-am apreciat enorm pentru felul in care este organizat, si spre care imi voi dori sa revin. Orasul portilor deschise "Dunaiskie Tanţorî" ATRL Ghindaresti

"Dunaiskie Tanţorî" ATRL Ghindaresti

In fata Casei Municipale de Cultura

"Dunaiskie Tanţorî" ATRL Ghindaresti

Pe scena la Baile Szejke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s