O munca demna de respect

Muzeul de arta populara (MAP) Constanta si Institutul de cercetari eco-muzeale Tulcea (ICEM), in cadrul proiectului ” DOBROGEA – ZONA DE CONVETUIRE ETNICA “, desfasurat in perioada aprilie – octombrie 2007, au depus o munca demna de respect si sincera gratitudine in alcatuirea unei colectii de costume si obiecte de rit, precum si o minunata cercetare stiintifica cu privire la obiceiurile, dogmele religioase si arhitectura rus lipoveneasca din Ghindaresti. Aceasta cercetare a avut menirea de a prezenta si promova relatiile social-culturale dintre etniile din Dobrogea, responsabilul stiintific pentru comuna noastra fiind doamna Cerasela Dobrinescu. Pe aceasta cale as dori sa ii multumesc! Deasemenea Grupul de  Actiune Culturala Ghindaresti a ajutat in cercetare, prin membrii sai: Alexe Melicov, Maria Danila, Tihan Danila, Evdochia Tihan, Tanase Gavrila, Magda Colesniuc, Ecaterina Simion si Salamanida Antrop.
Am avut deosebita placere de a participa la prezentarea colectiilor, de ai cunoaste pe participantii la cercetare, si pe reprezentantii etniilor. Deschiderea a fost minunata, precum si colectiile, atmosfera feerica din muzeu accentuand starea de spirit a celor prezenti!
Inca odata, multumiri celor care au depus munca si interes in aceasta cercetare, iar tuturor celor care doresc sa vada colectia doresc sa le spun sa mearga neintarziat la MAP fiindca cu siguranta merita vazut!
 
Muzeul de Arta Populara 
Constanta, B-dul Tomis, nr. 32 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s